Raadsel, helpt U mee?

Op Spoorstraat 2 hebben de huidige bewoners een ontdekking gedaan. In het pand dat in 1879 is gebouwd heeft lang de familie Anselm van de Voort- Everts gewoond. Sinds 1898 was er een volledige drankvergunning. Er mocht dus sterke drank verkocht worden.

Van de Voort was bakker en zelf benoemd burgemeester van Tienray. In het pand was een café, een hotel en restaurant gevestigd. Er waren maar liefst twaalf plaatsen op een bed en tien slaapplaatsen op stro. Bij extreme drukte met bedevaartgangers moesten er twee mensen in één bed proberen te slapen. Er was zelfs een feestzaal, maar je moest wel alles zelf meenemen zoals borden, kopjes en bestek. Later kwam er ook een Vivo winkel in. Maar toen waren Jo en Tilla Thijsen de gastheren. Er is ook nog een friettent en bloemenzaak in geweest. De huidige bewoners wilden nu het cafégedeelte aanpakken.

Zij stuitten daarbij op een hoeveelheid muurtjes en trapjes. Die kunnen duiden op een kelder voor de vaatjes bier. Die zouden dan eventueel via een gat aan de Brg. v.d. Berghlaan naar binnen gelaten zijn. Hebt U enig idee? De huidige bewoners zijn Lennie Stultjens en Ted Lenssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *