Ook in onze parochiekerk heeft het bestuur maatregelen getroffen.

Er zijn dertig zitplaatsen gereserveerd, Meer mensen mogen er niet in.

Er is een looprichting aangegeven door middel van verkeersborden. Het bakje met wijwater is niet te gebruiken omdat het leeg is.

Toen ik afgelopen zondag in de kerk was, waren er ook twee dames. Een dame van 84 jaar was op haar gewone fiets naar het bedevaartsoord gereden. Dat vond ik geweldig om zonder ondersteuning die meer dan twaalf kilometer te rijden, Ik ben wat dat betreft een watje. Zij had echter één probleem: ze wist niet hoe ze de kerk uit moest zien te komen.

 

Sinds kort komt de aspergeroute ook door Tienray.

Geen wonder want één van de grootste telers van ons land woont in Tienray. Over het spoor moet je rechtsaf en kun je via het alternatieve fietspad in Horst komen. De grote grazers kom je nog niet tegen.

Afgelopen maandag kreeg ik van Wiel Nabben bericht, dat zuster Marije in de leeftijd van 93 jaar is overleden. Deze zuster is jarenlang overste geweest van het klooster “Sint Jozef” in Tienray. Bovendien liet hij me weten, dat in het klooster “Heilig Bloed” in Aarle Rixtel het beruchte virus is geconstateerd. Adresgegevens: Missiezusters van het Kostbaar Bloed, Kloosterdreef 7, 5735 SJ Aarle-Rixtel.

 

In de Hallo Horst aan de Maas van vorige week stond vermeld, dat de dodenherdenking op 4 mei aanstaande gehouden zal worden in de kerk van Tienray.Er is dan geen publiek bij. Burgemeester Palmen zal in de loop van de dag een krans leggen ter nagedachtenis aan alle militaire en burgerslachtoffers. Dat gebeurt op het Hanna van de Voortplein. Van die plechtigheid zal een film gemaakt worden, die ’s avonds vanaf 19.45 zal worden uitgezonden.

Nu al veel mensen de weg via de Paardenwei (Perdswei) hebben weten te vinden valt dit bord over de bruine bij velen op. Het staat er ook nog in het Pools.

Als U dit wegje blijft volgen kunt U op de verharde weg rechtsaf gaan. Dan moet U onder de slagboom rechtsaf slaan. Voor wandelaars is dat toegestaan. Dan komt U bij Roland uit.