Onlangs werd bekend gemaakt, dat “studio giftig” uit Veldhoven de meeste stemmen had vergaard bij het bepalen van de strijd tussen de kunstenaars van grote schilderwerken op grote gebouwen. Studio giftig uit Veldhoven ging met de eer strijken.Deze studio bestaat uit twee jongelui te weten Niels van Swaemen en Kaspar van Leek. die overstelpt werden met loftuitingen van over de hele wereld. Bij hun werk op grote wanden maken ze gebruik van hoogwerkers. Ze verdelen eerst het hele kunstwerk in kleine vakjes (rasters) waarna het tweetal de spuitbussen ter hand neemt. Het winnende kunstwerk is 15 x 20 meter en werd gekozen uit honderden nominaties. Het kunstwerk werd gemaakt voor een recyclingbedrijf uit Tilburg.

Studio Giftig heeft ook in Tienray twee kunstwerken achtergelaten op het gebouw van soos Gaellus.

Als U meer wilt weten ga dan naar www.studiogiftig.com

 

 

 

Het heeft lag geduurd, maar dan heb je ook wat. Op de Nieuwe Baan zijn enkele menden de boom in geklommen. Het resultaat zoet U hieronder.

Maar op diezelfde Nieuwe Baan (vroeger Postbaan) is nog iets moois  te ontdekken

 

 

Zaterdag 21 januari is de nieuwe prins van de Geiten uitgekomen

in de goed gevulde Geitestal.

Het werd Tom den urste.(Knoops)

Samen met zijn Charlotte en de liemkes Siebe en Daantje gaan ze bij de carnaval voorop.

Het motto is

Dizze carnaval zeker nie badmintonne ien de zaal

mar kom naor de Geitestal en mak daor veul kabaal”

In 2002 hebben Wiel Nabben en ik de “Acht van Tienray” uitgezet. Toen hadden we nog te maken met de gemeente Meerlo-Wanssum.Inmiddels de route opgenomen in het knooppunten systeem van nu. Op de site van Landschap Horst aan de Maas is het intussen mogelijk om die route te downloaden op Uw smatphone.

Bovenstaand brugje had destijds slechts één leuning. Nu zijn het er twee.

Op de plek waar nu de friettent is was heel lang geleden een pad. Na verloop van tijd kwam daar de kapper van Tienray wonen. Johan Hofman.
Weer later kwam er een friettent, die er nu nog is.