Men is al weken bezig met het laten meanderen van de beek. Het wordt erg mooi. Nu doet men dat met machines. Vroeger ging dat anders.

Met kruiwagen en schop.

Men laat de beek op een gigantische manier kronkelen. Dat is onvoorstelbaar. Langs de weg naar de Diepeling komt een grote parkeerplaats.

Er komt ook een hele grote parkeerplaats bij.

Het dorpsoverleg Tienray is er in geslaagd honderdduizend euro bij elkaar te sprokkelen. Geweldig. Zelfs Prorail was bij de gulle gevers. In maart wordt een begin gemaakt. Dan ontstaan er weer mooie mogelijkheden. We kunnen zelfs naar Castenray fietsen of wandelen.
Er is een geweldig mooie tekening gemaakt.

Het paadje langs het kerkhof richting Jan Linders heeft nu echt een naam. Het doet denken aan het feit, dat de voetbalclub er speelde. Zo blijft de herinnering aan de voetbalclub levendig. Het Hay Thiesenpedje helpt daaraan ook mee.

Het paadje (pedje) zal ook nog verlicht worden. Wat wil je nog meer.

Op de hoek van de Spoorstraat en de Burgemeester van de Berghlaan heeft de gemeente een nieuw bord geplaatst. Op het bord wordt duidelijk aangegeven dat het verkeer uit de laan voorrang moet geven, ook aan het verkeer van de Swolgenseweg.

Het blijft een moeilijk punt.

In het bosje in de wandelroute van de Acht van Tienray is weer een bever actief. Hij heeft waarschijnlijk niet goed naar zijn ouders gekeken, want de bomen vallen een heel eind van het water op de grond. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Het is een veelvraat, want hij heeft bijna tien bomen aangevreten.

Er is geen beek te bekennen

Mary en Thomas

Op 23 september 1944 stortte een Amerikaande bommenwerper neer bij het klooster in Meterik. Thomas Wilcox en Reginald MacNeil kwamen in Tienray en omgeving terecht. Beiden waren te vinden bij de familie van Mart Mooren, in Swolgen bij de familie van Cisca de Mulder en in Tienray bij Hanna van de Voort en in het missieklooster. Van Egbert de Mulder kreeg ik bericht dat Thomas in november was overleden.

In het weekend van 14, 15 en 16 december wordt een tentoonstelling gehouden onder de titel “stein & iëzer”. John Stultjens is de man die daarvoor verantwoordelijk is. De tentoonstelling wordt gehouden in de voormalige feestzaal van Tienray. Als je er een feestje wilde houden, dan moest je alles zelf regelen: bestek, porcelein, kok enz. Lekker ouderwets.