Binnenkort worden enkele pentekeningen van Ger Bexkens in Tienray tentoongesteld. Ger (1951-2016) kon onder andere mooi tekenen. Op 8 augustus aanstaande gaat Nelly met haar familie de tekeningen ophangen in de ruimte die John Stultjens als tentoonstellingsruimte gebruikt.
Plaats van handeling is de mooie tentoonstellingsruimte die te vinden is op Burgemeester v.d. Berghlaan 1 de voormalige feestzaal van Tienray. Je moest er alles zelf regelen zoals serviesgoed, bestek, kok enzovoorts. U ziet op deze tekening ook hoe het centrum van ons dorp er vroeger uitzag. U kunt ook genieten van de mooie kunstwerken van John Stultjens. Loop gerust binnen.

In het voormalige pand van bakkerij Berings met winkel op Nieuwe Baan 1 bevindt zich momenteel een kunsthandel.

Peter Diem is kunstschilder en woont in Amsterdam. Ik vind dat het mooi beletterd is.

Sinds kort kunnen we over de Perdswei naar Horst of Castenray wandelen. Je kunt nu ook naar de Diepeling toe. Je hoeft dan niet meer over de Spoorstraat. De mensen van Horst kunnen hun auto parkeren op de weg naar het grindgat en daarna te voet naar Tienray (lees Clevers) wandelen. Dat ziet er sportief uit en er komen minder wagens in het centrum van Tienray.

Het alternatieve fietspad naar Horst wordt al druk bereden. Momenteel kun je met de fiets niet verder dan tot de weg die langs “Het Aardbeidenland” loopt. Men heeft de andere poorten moeten afsluiten omdat er grazers rondlopen. Het zijn slome dieren, die geen vlieg kwaad doen. Er loopt ook een ezel bij. Hier is in korte tijd een heel mooie natuur geschapen.

Als U langs de Groote Molenbeek wandelt ziet U misschien wel de schelpen van de zoetwater mosselen liggen. Vooral nu er aan de beek gewerkt wordt.
Het water is momenteel heel helder. Er zijn plannen om een wandelroute te maken langs de Groote Molenbeek. Het wordt een tocht van ongeveer 35 kilometer. De spooronderdoorgang in Tienray past daar heel goed in.

Herinrichting van de Groote Molenbeek vanaf Het Parkhotel tot aan Tienray.
Het wordt een prachtig beekdal met een slingerende beek, robuuste groenstroken met wandelroutes en een half verhard fietspad. Vrijwilligers van Landschap Horst aan de Maas hebben samen met de aannemer stukken grond in het beekdal uitgezocht die ingezaaid worden met een meerjarig bloemrijk bijenmengsel. Ook wordt op een ander gedeelte in augustus/september kwalitatief maaisel uit een ander beekdal aangebracht. Zo geven we de biodiversiteit een extra stimulans.
Fietsers die straks de Aspergeroute fietsen zullen over het nieuwe pad geleid worden. Ook wandelaars gaan genieten van een prachtige KnopenLopen – verbinding tussen Horst en Tienray, onder
de spoorbrug via de Perdswei.