Het wordt er steeds mooier. Men begon ongeveer omstreeks 1975 met het uitdiepen van het terrein. Er is een plas ontstaan van ongeveer honderd hectare. Op het diepste punt is het achttien meter diep. Voor zover bekend is er inmiddels één burger (een Pool) om het leven gekomen. Het gehele terrein wordt klaargemaakt voor stille recreatie. Daar hoort duiken, wandelen, fietsen, vissen enz. bij. Een pooie plek om de wandeling te starten is in Klein Oirlo/Castenray nabij Valkenberg. En natuurlijk in Tienray en dan onder het brugje in de Paardenwei (Perdswei).

Volgens een bericht in Hallo Horst aan de Maas van afgelopen week heeft de gemeente plannen om een winmolenparkje te realiseren.

De mogelijkheid is, dat die molens vlak bij Tienray komen in de buurt van het alternatieve fietspad naar Horst. . Het zijn gigantische verschijningen in de natuur. In de gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord Holland ageert men vanwege onder ander het irritante lawaai. Vooral in de nacht.

Eigenlijk zou er een groot feest gehouden worden, maar helaas.Covid 19 zorgt voor een valse noot. Er mag niet meer gefeest en helemaal niet meer gezongen worden. Bijgaande foto vond ik in de collectie van oud Tienraynaar Hay Dietz. Hij was de zoon van Constant Dietz, de eerste directeur van steenfabriek Van Daal op de Swolgenseweg. In het midden zit pastoor Dinckels.Hieronder krijgen ze allemaal een naam. Volgens mij was het vooral Lies Dietz die op jacht ging naar de bijbehorende namen.