Zondag  24 november aanstaande zal Santa Fe om ongeveer 14.00 uur Tienray bezoeken op de voor hen bekende wijze. Deze vriendenclub komt met een twintigtal oude legervoertuigen naar het Hanna van de Voortplein. De dames en heren zijn ook in aangepast tenue gekleed. Bij deze speciale gebeurtenis zullen ze een bloemetje bij het monument leggen. Verder zijn er twee muzikanten die op hun doedelzak twee liederen ten gehore zullen brengen.

Bijgaande foto is genomen in november 1916 waar deze mensen pauzeerden bij het museum “Sorgvliet” Over de Beek 23. De club wordt geleid door Edie Pouwels van het museum “Oorlog in de Peel” in Melderslo. Edie is getrouwd met Miriam Kleuskens die toen voor erwtensoep zorgde.

 

 

Langs de Groote Molenbeek heeft het waterschap vier nieuwe bomen geplant. U kunt die juweeltjes bewonderen in Tienray Over de Beek rechts. Vroeger zou men gekozen hebben voor knotwilgen, maar die worden te breed en vragen veel onderhoud. Maar het zijn wel wilgen, die mooi de hoogte in gaan. De vorige bomen waren ziek geworden.

Sinds kort is er een tweede parkeerplaats aangelegd rond het toekomstige recreatiegebied. Dit keer staat het informatiebord op grote hoogte en is te vinden in Klein Oirlo. Die plek is in de buurt van camping “Valkenberg” gelegen aan de weg “Diepeling”. De wandeling sluit mooi aan op het reeds eerder gerealiseerde gebied rond de Lollebeek. Op de berg zie je nu de graverij eens van de andere kant.

Een broedende kip mag je niet storen. Dat hebben we ook niet gedaan met als gevolg een ijzersterk ontwerp. In het dorpsblad wordt het “gloed nieuw en mega chique”. Velen moesten hun medewerking geven: de dorpstafel, de verenigingen, de gemeente en de provincie.

Naar het idee van Robert van Lijssel en Suzanna Kromhout, Met medewerking van Piet Dinghs, Hennie Dinghs, Marco Kromhout, Ted Lenssen, Hans Loenen, Robert van Rijswick en collega , Ron van Rijswick, Thijs Pingen, Ivo van Summeren, Eef Vervoort. Jessie Vervoort, Mich Vervoort, Melissa Voorn, Anouk geeft Vorm, Helotech, Hercules Beton,