Op zaterdag 13 januari 2018 is afscheid genomen van het boerengezelschap Ton en Yvonne Vergeldt – Kragten met hun getuigen Marco en Annemarie de Bruijn. Als opvolgers kwamen uit de bus: Bart en Jolien Knoops met als getuigen Maikel en Kim Brouwers. Bij het uitkomen van de prins was gekozen voor route 66. Daarbij werden alle dorpen van de gemeente Horst aan de Maas aangedaan. Het werd een spectaculaire show met als resultaat dat Marcel Hovens zich dit carnavalsjaar prins Marcel de tweede mag noemen. Joyce Heldens bleef en werd prinses. Het motto van deze carnaval is:

Met whisky en unne goeie rugbypot kan dizze carnaval niet kapot.

 

Op deze plek stond de steenfabriek.

Op donderdag 4 januari 2018 is een kunstwerk aangebracht op het gashuisje op de Swolgenseweg.
We zien hier de arbeiders van de steenfabriek van Van Daal en Co aan het werk.Ze doen dat onder het toeziend oog van Constant Dietz. Als U goed kijkt werden de vormstenen (groenlingen) op de grond te drogen gelegd. Als het ging regenen was er een probleem. De stenen werden dan met rietmatten afgedekt. Deze foto is afkomstig uit de collectie van de heer Hay Dietz.
Dit kunstwerk is tot stand gekomen dankzij Eric van Maalschalkerwaard en Bouwbedrijf De Kievit, , Het plaatbewerkingsbedrijf Helotech, Vormgevers van Studio Accent, Enexis en een financiële bijdrage van het Maashorstfonds, de Gemeente Horst aan de Maas en het dorpsoverleg. Hans en Thijs hebben de handen uit de mouwen gestoken op donderdag 4 januari 2018. Binnenkort wordt het kleitrammetje in het zonnetje gezet. De foto was uit de omvangrijke collectie van oud Tienraynaar Hay Dietz.

Het paadje

Het bedoelde paadje

Binnenkort zal het paadje dat loopt van het Hanna van de Voortplein naar de Swolgenseweg aangepakt worden. De tegels zijn gaan schuiven en veroorzaken problemen als je erover loopt of fietst. Dat probleem was er ook al toen er nog een meidoornheg langs stond. Een aanwonende heeft hierover terecht geklaagd bij de gemeente Horst aan de Maas. Daar kende men het paadje niet en daarom kwam het ook niet in het onderhoudsprogramma voor. De buurvrouw kreeg een pluim en ze kreeg ook te horen, dat al een aannemer ingeschakeld was voor een reconstructie.
Misschien vinden de werkzaamheden nog dit jaar plaats.