Momenteel zijn er veel manieren om een ander iets te laten weten.
Als iemand vroeger bloemkolen of aardappelen wilde verkopen, deed men dat via een bord dat tegen het café op Spoorstraat 2 hing.
Het was een zwart bord.
Op onder staande foto uit de collectie van Hay Dietz is het bord nog gedeeltelijk te zien onder het woordje wol.

Direct na de oorlog werden in heel Nederland kleine noodwoningen gebouwd. In Tienray gebeurde dat op het einden van de Postbaan nu Nieuwe Baan. Ze kwamen tegenover de vier huus. Daartussen stond een pomp voor drinkwater.

En toen kwam de sloophamer en was Hay Verstraelen er als de kippen bij om alles te fotograferen.

 

De kerk in Tienray werd gebouwd in 1950 door de firma Gerats uit Blerick. Zonder toren. Die kwam er pas in 1954. Toen was er weer voldoende geld. Er moest ook nog een haan op. Daarvoor bood schilder Piet Cruijsberg zich aan. Van die actie zijn een paar foto’s in het archief te vinden. Maar hoe was het met de fotograaf?

Veel mensen moesten vroeger proberen de eindjes aan elkaar te knopen.
Hanna van de Voort had zelfs nog tijd over om hoeden te verkopen.
Waarschijnlijk heeft ze via de hoedenwinkel een beroep kunnen doen op Fien van deer Linden in Venray om joodse kinderen onder te brengen.

Dinsdagavond komt de gierton van Wiel Nabben op de buis. Het is een ton waar een klein kind gemakkelijk in kan dagen.
Dat gebeurde in Tienray op 2 augustus 1944 na de razzia.

Ely in Israël is op de hoogte gesteld wat er hier gaat gebeuren. In verband met auteursrechten kan dat wel eens een probleem worden. De opnamen zijn al enkele maanden geleden gemaakt. Dit programma scoort hoog wat betreft de kijkcijfers. Op 26 april keken ruim 1.100.000 mensen. De voetbalwedstrijd Manchester City tegen Real Madrid stond op de plek 14 met 642.000 kijkers.