De sponsoring

De sponsoring
Aannemer Jean Derikx uit Roggel kwam met een prijsopgave voor de eerste twee kapelletjes. Hierbij hoorden onder andere: vloeren in rood, vracht, naamplaatje, ongevallenverzekering en knielbankjes. De savonièresteen uit Frankrijk kostte alleen al ƒ 100,00. De volgende twee staties waren nog veel duurder. De totale kosten bedroegen ƒ 306,50. Statie nummer III kostte ƒ 175,00 en nummer IV ƒ 231,50. Het bleek, dat gemiddeld ƒ 250,00 voor een kapelletje nodig zou zijn. En dan zou men toch netjes bouwen met hier en daar hardsteen, savonièresteen en ook de nodige “verblendstenen” in rood, geel of blauw. Daarbij kwamen nog de reliëfs.

Een sponsor uit Blitterswijck

Toen ging de pastoor met de tekeningen en offertes de boer op. Eerst kwam hij bij rustend pastoor Aerts, die direct een toezegging deed. Naar notaris Oscar Haffmans te Helden ging hij met de nieuwe tram. De notaris verontschuldigde zich al op 14 oktober 1912 schriftelijk, dat hij op die bewuste dag niet thuis was. Hij wilde best een statie schenken.
Voor het kruiswegpark zijn veel milde gevers genoemd: Jan Litjens, Kelders, Westenlaken uit Nuland, Chr. Aerts uit Beugen, Van Wylich uit Venlo, burgemeester Van Haeff uit Meerlo en pastoor De Bruijn uit Sevenum.