De bedrijvigheid in 2002

Inmiddels is al veel verdwenen.
Mede dankzij de bedevaarten, het station en de vestiging van twee steenfabrieken is het inwonertal van Tienray in de vorige eeuw sterk toegenomen. Waren Swolgen en Meerlo van oorsprong agrarische gemeenschappen, in Tienray was men aangewezen op werk in handel, dienstverlening en industrie. Dat is ook de reden, waarom juist in Tienray een industrieterrein tot ontwikkeling gekomen is en velen er werk vinden.
Van de vele horecagelegenheden, die het dorp rijk was, zijn er nog twee over namelijk: hotel café restaurant Eten en Zo en café cafetaria ´t Pleintje.
Voor de dagelijkse levensbehoeften en kleding kunnen de inwoners terecht bij supermarkt Jan Linders (voorheen Edah-Knoops), Versboerderij E. van Daal en Modehuis Cruysberg.
Verder zijn in Tienray gevestigd:
A. Dienstverlenende bedrijven
Aannemersbedrijf Pingen, Autorijschool Frans Wijnhoven, Bokual voor kunststof ramen, deuren enz., Duyf verwarming, Euro pa, verhuurbedrijf, geluid en verlichting, Firma J.K.T. aanpassing rolstoelvervoer, Garage P. Bos, Installatiebedrijf Hans Smits, Kapsalon Annemie Cox-Bartels, Kromhout Internationaal Transport, Litronics, alarmapparatuur,
Champignonkwekerijen: F. van Rijswick, B. de Groot., Glastuinbouw: W. Hoeijmakers, H. Derckx., Man of Action, Pedicure Jana Bexkens-Horstermans, Schildersbedrijf Cruijsberg, Sedeq b.v. , tegelstudio voor tegels en sanitair., T. Michels´ Ontwerp- en illustratiestudio, Theunesen zand en grindhandel, Thijssen – Emans badkamers, sanitair en tegelgroothandel, H. van den Munckhof, oud ijzerhandel.
B. Agrarische bedrijven:
Dit bord staat langs de Boerenovenweg., Vollegrondstuinders: A. Nabben, Vergeldt vegetables bv, J. van Rijswick, Th. Van Rijswick, W. Nabben., Alleen al bij Vergeldt komen er dagelijks maar liefst twintig vrachtwagens, die uitzwermen naar een gebied dat ligt tussen Rusland en Groot Brittanië. In het hoogseizoen worden dat vijftig wagens., Veeteelt: B. Kusters, W. van Leendert, R. Alards, G. Witlox, K. van Lijssel, P.Martens, W. Coenen, paardenhandel en dekhengsten.
C. Industrie:
Nehobo b.v., Meubelfabriek Verstraelen en Zoon,, Meubelfabriek De Zwaan, Hermans Betonwaren en betonindustrie, Peters Objecten b.v., H. Derckx, metaal.,
Mocht er een bedrijf of onderneming niet opgenomen zijn in de opsomming, dan is dit niet opzettelijk gebeurd.Bovenstaande gegevens dateren van 2002. U kunt zelf nagaan wat daaraan veranderd is.
D. Er komt een ontsluitingsweg en welke bedrijven komen er dan allemaal?