Bakkerijen

Op 6 september 1888 vroeg Th. van Leuven, Spoorstraat 19, toestemming om een bakkerij aan de kiezelweg naar Horst te mogen oprichten. Buren waren Vergeldt en Van Well.
Op 8 april 1892 vroeg Anselm van de Voort – Everts toestemming om een bakkerij te mogen oprichten zonder machinale beweegkracht. Hij stookte op hout en de buurt had geen bezwaar.
Op 15 juli 1921 vroeg J.P.H. Berings toestemming voor de oprichting van een broodbakkerij aan de kiezelweg naar Swolgen en de heerbaan van Nijmegen naar Venlo. Buren waren de kapel en de Marianhillse missievereniging (scholen, klooster en speelplaats). Op 8 januari 1942 wilde hij zijn bestaande bakkerij uitbreiden. Een mooie tekening van het huis, bakkerij en paardenstal werd ingeleverd bij de gemeente Meerlo, waar toen nog steeds gesproken werd over de kapel van Tienray, eigendom van het kerkbestuur St. Lambertus te Swolgen.
Geradus Wilhelmus Hubertus van Well (D 22) vroeg op 28 maart 1930 om een bakkerij definitief te mogen oprichten voor (zwart)brood, witbrood en gebak. De echte aanvrage dateerde echter van juli 1929. Buren waren Nabben en Knoops. Later vroeg hij toestemming om zijn bakkerij te mogen uitbreiden met een mengmachine, aangedreven door een elektromotor. Het drijven van een café en bakkerij was niet voldoende om in het onderhoud te voorzien.
Anselm van de Voort-Vermeulen, Spoorstraat 2, vroeg op 10 april 1936 toestemming in zijn bakkerij een elektromotor van 2 pk te mogen plaatsen. Zijn buren waren Van Oyen en Lamers. In verband met teveel concurrentie vertrok dit gezin in 1937 naar Heijthuizen. Op het zelfde adres vestigde zich daarna G.W.H. (Huub) van Well als broodbakker. Hij had eerst zijn bedrijf in “Het Oude Tolhuis”. Hij vroeg op 28 mei 1941 toestemming voor het plaatsen van een nieuwe bakoven. Er werkten toen twee mannen in de bakkerij.
Na Geradus van Well nam Jo Thijssen de bakkerij, winkel en café op Spoorstraat 2 over. Na het overlijden van Mart Berings en Jo Thijssen had Tienray geen eigen warme bakker meer.
Voor de goede orde: Tienray had een korte periode drie bakkerijen tegelijk.